У початок

Brent здорожчала до $92,31 за барель

Котирування нафти піднімаються в понеділок після істотного падіння в п'ятницю і за підсумками минулого тижня. Побоювання ринку, пов'язані з можливим зниженням попиту на енергоресурси у світі, зберігаються, і цей чинник, ймовірно, продовжить чинити тиск на нафтовий ринок, зазначає Bloomberg.

Голова КНР Сі Цзіньпін у виступі на ХХ з'їзді Комуністичної партії Китаю дав зрозуміти, що влада країни продовжить жорстку політику зі стримування поширення COVID-19, яка вже серйозно послабила економіку 2022 року.

На 8:10 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,68 (0,74%), до $92,31 за барель. За торги п'ятниці Brent здешевшала на $2,94 (3,1%), до $91,63 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,62 (0,72%), до $86,23 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $3,5 (3,9%), до $85,61 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 6,4%, WTI – на 7,6%.

«Імпульс до зростання, яке ми бачимо сьогодні, ймовірно, буде короткостроковим, оскільки чітких причин для ралі немає, – зазначає засновник Vanda Insights Вандана Харі. – Можливо, зараз інвестори бачать вигідні можливості на ринку після його різкого падіння минулого тижня».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти