У початок

Brent здорожчала до $89,27 за барель

Котирування нафти зростають у вівторок на очікуваннях зустрічі учасників ОПЕК+, на якій може бути ухвалено рішення про зниження квоти на видобуток нафти. Як повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела в ОПЕК+, альянс обговорить можливість скорочення видобутку більш ніж на 1 млн барелів на добу (б/д).

Засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC), а також міністерська зустріч ОПЕК+ відбудуться у секретаріаті ОПЕК у Відні 5 жовтня. З березня 2020 року зустрічі проводились у форматі відеоконференцій.

О 8:10 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,41 (0,46%), до $89,27 за барель. За попередню сесію Brent здорожчала на $3,72 (4,4%), до $88,86 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,24 (0,29%), до $83,87 за барель. У понеділок контракт здорожчав на $4,14 (5,2%), до $83,63 за барель.

«Ми очікуємо суттєвого скорочення квоти ОПЕК+ на папері, проте в реальності його обсяг буде набагато меншим, – сказав Bloomberg Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках ING Groep NV у Сінгапурі. – Зниження на 1 млн б/д означатиме реальне зменшення видобутку менш ніж на 400 тисяч б/д».

З вересня торік низка країн ОПЕК+ відстає від наміченого рівня видобутку через брак інвестицій через військові сутички і санкції. При цьому загальна квота ОПЕК+ збільшувалась, що дозволяло країнам, які можуть наростити виробництво, зробити це. У вересні цього року міністри ОПЕК+ вирішили знизити квоту на жовтень на 100 тисяч б/д.

Ціни на нафту впали на 25% у минулому кварталі на тлі сигналів про ослаблення світової економіки внаслідок швидкого посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками, включаючи Федеральну резервну систему (ФРС). Експерти побоюються глобальної рецесії і, відповідно, зниження попиту на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти