У початок

Brent здорожчала до $83,55 за барель після обвалу напередодні

Котирування нафти активно ростуть вранці в четвер, відновлюючись після падіння до мінімумів за три тижні напередодні на даних про чергове зростання запасів палива в США.

На 7:05 за Києвом квітневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,71 (0,86%), до $83,55 за барель. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $2,62 (3,1%), до $82,84 за барель.

Березневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,76 (0,99%), до $77,17 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,46 (3,1%), до $76,41 за барель, мінімуму з 10 січня.

Міненерго США повідомило, що запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 4,14 млн барелів. Зростання показника фіксується протягом шести тижнів поспіль. Опитані Bloomberg аналітики очікували на зниження запасів нафти на 1 млн барелів.

Товарні резерви бензину зросли на 2,58 млн барелів, дистилятів – на 2,32 млн барелів. Експерти чекали збільшення запасів бензину на 2 млн барелів й скорочення запасів дистилятів – на 1,5 млн.

«Дані Міненерго вказали на несподіване зростання запасів усіх видів палива», – сказав керуючий партнер Tyche Capital Advisors Тарік Захір. Слабкість нафтового ринку може тривати, і додаткові зниження стануть можливістю для відкриття довгих позицій, додав він.

Також у середу стало відомо, що міністри моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC), розглянувши дані з видобутку за листопад і грудень 2022 року, рекомендували не змінювати квот на нафтовидобуток. Наступне засідання JMMC заплановано на 3 квітня 2023 року.

Ключовою подією для світових ринків стало перше цього року засідання Федеральної резервної системи. Федрезерв очікувано підвищив ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів і повідомив, що чекає на нові підвищення ставки з метою повернення інфляції до цільового рівня в 2%.

«Ці заяви прозвучали досить по-яструбиному», – зазначив Захір з Tyche Capital.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти