У початок

Brent здорожчала до $82,6 за барель

Нафта дорожчає вранці в четвер після суттєвого зростання котирувань за підсумками минулої сесії, спричиненого скороченням запасів палива в США.

На 7:11 за Києвом лютневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,38 (0,46%), до $82,58 за барель. У середу Brent здорожчала на $2,21 (2,8%), до $82,2 за барель. 

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,44 (0,56%), до $78,73 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,06 (2,7%), до $78,29 за барель.

Запаси нафти в США минулого тижня впали на 5,9 млн барелів, повідомило напередодні Міненерго країни. Аналітики очікували на менш суттєве скорочення — на 2,5 млн барелів. У той же час товарні резерви бензину зросли на 2,53 млн барелів, дистилятів — зменшилися на 242 тисячі барелів.

«Активний експорт і падіння імпорту через припинення роботи нафтопроводу Keystone призвели до істотного падіння запасів нафти, — написав провідний нафтовий аналітик Kplr Метт Сміт. — Завантаженість НПЗ впала до мінімуму за сім тижнів, що дещо обмежило скорочення резервів, як і вивільнення 3,7 млн барелів зі стратегічних запасів».

Крім того, учасники ринку стежать за ситуацією з коронавірусом у КНР.

«Попри стрімке зростання захворюваності й повідомлення про переповнені лікарні, китайська влада не вводить карантину в містах, а це означає зростання попиту на енергію, оскільки друга за величиною економіка світу повертається в дію», — цитує аналітиків Sevens Report Research портал MarketWatch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти