У початок

Brent здорожчала до $79,12 за барель

Котирування нафти зростають другу сесію поспіль на очікуваннях збільшення попиту в Китаї в результаті пом'якшення ковідобмежень при зменшенні пропозиції на ринку через закриття нафтопроводу Keystone.

Канадська TC Energy, яка призупинила роботу трубопроводу минулого тижня, займається усуненням проблем і поки не представила плану повернення Keystone в дію.

Призупинення роботи нафтопроводу, що з'єднує нафтові родовища на півдні Канади й НПЗ на узбережжі Мексиканської затоки в США, скоротило пропозицію на світовому ринку на 600 тисяч барелів на добу (б/д), при тому, що «баланс попиту і пропозиції на ньому й так був слабким», сказав Market Watch головний фінансовий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

На 7:10 за київським часом лютневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $1,13 (1,45%), до $79,12 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $1,89 (2,5%), до $77,99 за барель.

Січневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $1,01 (1,38%), до $74,18 за барель. На час закриття попередніх торгів контракт здорожчав на $2,15 (3%), до $73,17 за барель.

Минулого тижня обидва сорти нафти завершили на мінімумі з грудня 2021 року, втративши за тиждень понад 11%.

Посол КНР у США Цінь Ган заявив у понеділок, що Пекін продовжить пом'якшувати карантинні обмеження і розраховує на збільшення незабаром потоку іноземних туристів. Проте захворюваність на COVID-19 у країні продовжує зростати, й експерти консалтингової компанії FGE попереджають про можливість несподіваного посилення обмежень Пекіном.

«Оптимізм інвесторів, пов'язаний із пом'якшенням ковідних заходів у Китаї і ймовірним збільшенням попиту на нафту, переважує побоювання спаду в інших частинах світу», – сказав Bloomberg аналітик Mizuho Bank Ltd. у Сінгапурі Вішну Варатан.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти