У початок

Brent здорожчала до $77,5/бар. завдяки угоді щодо держборгу США

Ціни на нафту зростають у понеділок вранці на тлі оптимізму з приводу підвищення стелі держборгу США.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:14 за київським часом становить $77,53 барель, що на $0,58 (0,75%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. Минулої п'ятниці ці контракти здорожчали на $0,69 (0,9%), до $76,95 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на цей час на $0,65 (0,89%), до $73,32 за барель. За підсумками минулої сесії вартість контрактів збільшилася на $0,84 (1,2%), до $72,68 за барель.

За підсумками минулого тижня контракт на Brent здорожчав на 1,8%, WTI зросла на 1,4%.

Президент США Джо Байден раніше заявив, що досяг бюджетної угоди зі спікером палати представників Кевіном Маккарті. З його слів, це запобігає «найгіршій із можливих криз», тобто ймовірності дефолту за держборгом США.

Перемовники завершують роботу над текстом законопроєкту, який потім надійде у Палату представників і Сенат.

Як очікується, обсяг торгів у понеділок може виявитися нижчим від звичайного через те, що біржі США й Великобританії закрито у зв'язку з державними святами.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, у Штатах минулого тижня знизилася на п'ять одиниць і склала 570 одиниць, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Це найменше з березня 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти