У початок

Brent здорожчала до $105,5 за барель

Ціни на нафту піднімаються в середу, трейдери стежать за постачанням енергоресурсів із росії й продовжують оцінювати перспективи попиту в Китаї. Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $105,5 за барель

Польща і Болгарія, які відкинули введену росією нову систему оплати постачання газу, очікують на припинення постачання з рф вже в середу.

Тим часом міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що ФРН скоротила залежність від російської нафти і може дозволити собі ввести ембарго на постачання з рф. Хабек повідомив, що частка росії в загальному обсязі нафти, що імпортується Німеччиною, скоротилася до 12% з 35% до початку війни росії проти України. 

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 становить $105,5 за барель, що на $0,51 (0,49%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $2,67 (2,6%), до $104,99 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $101,7 за барель, що на $0,22 (0,22%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $3,16 (3,2%), до $101,7 за барель.

Тим часом з Китаю надходять позитивні сигнали: влада Шанхаю натякнула на можливість пом'якшення карантинних заходів у зв'язку зі скороченням кількості нових випадків COVID-19 до мінімуму за три тижні, повідомляє агентство Bloomberg. У Пекіні захворюваність також стабілізувалася.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані у вівторок, показали зростання запасів нафти в США за тиждень, що завершився 22 квітня, на 4,784 млн барелів. Офіційні дані про запаси буде оприлюднено Міністерством енергетики США в середу о 17:30 за Києвом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти