У початок

Brent здешевшала до $75 за барель після зростання протягом двох сесій

Котирування нафти знижуються в середу вранці після зростання протягом двох попередніх сесій приблизно на 4%.

«Ринок узяв перепочинок напередодні засідання ФРС», – сказала аналітик Bloomberg Saxo Capital Markets Pte Чару Чанана. З її слів, підтримку нафтовим цінам продовжують надавати такі чинники, як зниження видобутку в росії й прогнозоване зростання попиту на паливо у Китаї.

Віце-прем'єр рф алєксандр новак 21 березня заявив, що росія продовжить дію рішення зі скорочення видобутку нафти на 500 тис. барелів на добу (б/д) до червня 2023 року. Раніше видобуток вирішили скоротити з березня у відповідь на запровадження «стел» цін на нафту.

На 7:09 за київським часом травневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,32 (0,4%), до $75 барель. За вівторок Brent здорожчала на $1,53 (2,1%) – до $75,32 за барель.

Травневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,33 (0,5%) – до $69,34 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти здорожчали на $1,85 (2,7%), до $69,67 за барель.

Березневе засідання Федеральної резервної системи США проходитиме в умовах підвищеної невизначеності, оскільки до високої інфляції й низького безробіття додалися ще й банківські проблеми, зазначають аналітики.

Консенсус-прогноз передбачає збільшення базової ставки на 25 базисних пунктів. Котирування ф'ючерсів на рівень ставки говорять про те, що трейдери бачать приблизно 83%-ву ймовірність такого кроку. При цьому багато економістів, включаючи представників провідних банків Уолл-стріт, відкликали прогнози на підйом ставки і тепер вважають, що Федрезерв візьме паузу і не змінюватиме вартості запозичень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти