У початок

Brent завершує тиждень впевненим здорожчанням до $84,58 за барель

Котирування нафти трохи сповільнили зростання на торгах у п'ятницю, але завершують тиждень упевненим підйомом на тлі сигналів про збільшення попиту в Китаї.

На 16:26 за Києвом березневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,55 (0,65%), до $84,58 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,68 (0,87%), до $79,07 за барель.

Ціни на нафту суттєво підскочили цього тижня, відновлюючи втрати, зазнані тижнем раніше. Ключовим драйвером зростання котирувань аналітики називають очікування зростання попиту у КНР, пише MarketWatch.

За тиждень котирування можуть зрости на 7-8%.

Влада КНР істотно підвищила квоти на імпорт нафти для місцевих компаній, що говорить про підвищення виробництва НПЗ, яке готується.

У той же час побоювання з приводу уповільнення зростання світової економіки, схоже, ослабли, оскільки сигнали уповільнення інфляції в США посилили очікування на швидке завершення циклу підвищення базової процентної ставки в країні.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у грудні зросли на 6,5% у річному вираженні, повідомило Мінпраці країни. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 7,1% у листопаді – до мінімуму з жовтня 2021 року. Споживчі ціни опустилися на 0,1% до попереднього місяця – їх зниження у помісячному вираженні відзначено вперше з 2020 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти