У початок

Brent торгується за $82,29 за барель

Ціни на нафту зросли в середу на тлі позитивних поглядів на глобальний попит з боку Управління енергетичної інформації США й ОПЕК, підкріплених галузевими даними, які показують, що запаси сирої нафти в США минулого тижня впали більше, ніж очікувалося.

Як повідомляє Reuters, ф'ючерси на нафту Brent виросли на 37 центів, або 0,45%, до $82,29 за барель о 04:00 за Гринвічем, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) підвищилися на 46 центів, або 0,6%, до $78,36.

EIA підвищила свій прогноз зростання світового попиту на нафту на 2024 рік до 1,10 млн барелів на добу (б/д) з попередньої оцінки в 900 тис. б/д, тоді як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зберегла свій прогноз відносно сильного зростання світового попиту на нафту на 2024 рік, посилаючись на очікування подорожей і туризму у другій половині року.

Минулого тижня ціни знизилися більш ніж на 2% після того, як ОПЕК та її союзники заявили, що поступово припинять скорочення видобутку з жовтня.

«Сира нафта зросла, оскільки ОПЕК зберегла свої прогнози щодо підвищення попиту, — заявили аналітики ANZ у записці, додавши, що попит на нафту, ймовірно, буде зумовлений Китаєм та іншими економіками, що розвиваються. — Попри те, що минулого тижня було оголошено про поступове скасування деяких добровільних скорочень пізніше цього року, його прогнози свідчать про те, що ринок сприйме це легко».

Тим часом запаси сирої нафти в США впали на 2,428 млн барелів за тиждень, що закінчився 7 червня, повідомляють ринкові джерела з посиланням на дані Американського інституту нафти. Зниження було більшим, ніж очікували аналітики, опитані Reuters.

Дані EIA, статистичного підрозділу уряду США, має бути опубліковано в середу о 14:30 за Гринвічем.

Інвестори також з нетерпінням чекали звіту про індекс споживчих цін у США, який буде оприлюднено до дзвінка в середу, і оголошення про політику центрального банку США, яке має бути опубліковано пізніше того ж дня.

«Очікування щодо «голубиної» позиції ФРС на майбутньому засіданні повинні підтримати імпульс зростання нафти сьогодні», — сказала Тіна Тенг, незалежний ринковий аналітик, оскільки «голубина» позиція стимулюватиме економічне зростання й підвищить попит на нафту.

«Однак глобальне уповільнення економіки може залишатися ведмежим фактором у довгостроковій перспективі» — додала вона.

У Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, споживча інфляція трималася стабільною в травні, тоді як зниження цін виробників сповільнилося, що вказує на те, що Пекіну потрібно буде зробити більше, щоб підтримати слабкий внутрішній попит і нерівномірне економічне відновлення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти