У початок

Brent торгується по $111 за барель

Котирування нафти зростають у середу, трейдери оцінюють дані Американського інституту нафти (API) про запаси енергоносіїв у Штатах і чекають на офіційні дані від Міненерго США, які буде опубліковано пізніше.

На 8:09 за київським часом травневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,8 (0,73%), до $111,03 за барель. За вівторок контракт здешевшав на $2,25 (2%), до $110,23 за барель.

Травневі ф'ючерси на WTI до цього часу дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,72 (0,69%), до $104,96 за барель. За попередню сесію WTI здешевшала на $1,72 (1,62%), до $104,24 за барель.

Дані API, опубліковані напередодні ввечері, показали падіння запасів нафти в США минулого тижня на 3 млн барелів, що втричі перевищує показник, який очікували аналітики, пише Trading Economics. Міненерго США опублікує свої дані пізніше. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що звіт Міненерго зазначає зниження запасів на 1,7 млн барелів.

Країни ОПЕК+ готуються провести чергову зустріч у четвер для обговорення планів щодо обсягів видобутку нафти у травні. Нещодавні заяви представників групи дозволяють припустити, що ОПЕК+ ухвалить рішення збільшити видобуток відповідно до узгодженого раніше графіка.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман заявив, що ОПЕК+ на найближчій зустрічі «залишить політику за дверима».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти