У початок

Brent Oil сплатить 170 тис. грн штрафу за недопуск інспекторів ДЕІ

За недопуск до перевірки інспекторів Державної екологічної інспекції (ДЕІ) МК «Ойл Трейд» сплатить до державного бюджету штраф обсягом 170 тис. грн, повідомляє Держекоінспекція Південно-Західного округу.

Зазначається, що 2021 року інспекція видала наказ на проведення планової перевірки характеристик продукції, а саме автомобільних бензинів і дизельного пального на АЗС ТОВ «МК «Ойл Трейд».

«При спробі розпочати перевірку на АЗС «Brent Oil» у Миколаєві посадовим особам інспекції було відмовлено у її проведенні, у зв`язку з чим складено відповідний акт», — йдеться у повідомленні.

У результаті розгляду справи встановлено порушення п.6 ч.4 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» і винесено постанову про накладення штрафу. Оскільки порушник не виконав постанови й не сплатив штрафу, інспекція звернулася до суду з позовом.

За рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2023 року, яке у подальшому залишено без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду, позов інспекції про стягнення штрафу задоволено повністю, ухвалено стягнути до Державного бюджету України штраф за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції обсягом 170 тис. грн. 

Відповідно до ст. 1 291 Конституції України судове рішення обов'язкове до виконання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти