У початок

Бразильська Petrobras і Shell шукатимуть можливості спільного буріння

Бразильська державна компанія Petrobras і міжнародна нафтова компанія Shell працюватимуть разом, щоб визначити потенційні можливості для розвідки й видобутку сирого і природного газу, про це Petrobras повідомила Reuters у четвер.

Згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним компаніями, Petrobras і Shell зосередяться на можливостях розвідки всередині й поза межами морських соляних родовищ країни, ключового нафтоносного району біля узбережжя південно-східної Бразилії.

«Компанії працюватимуть разом, щоб визначити потенційні можливості для розвитку бізнесу, обмінюватися досвідом і найкращими практиками скорочення викидів вуглекислого газу й соціально-екологічних ініціатив», — йдеться в заяві бразильської фірми.

Солоні родовища були головним пріоритетом президента Луїса Інасіо Лула да Сілва більше десяти років тому під час його першого перебування на посаді глави держави. Лідер лівих часто називав офшорні нафтові багатства ключовими для майбутнього розвитку країни.

Зовсім недавно Petrobras наголошувала на переході до більшої кількості проєктів у сфері відновлюваної енергетики поряд зі своїм основним бізнесом – викачуванням нафти.

Раніше цього тижня бразильська компанія оголосила про угоду з норвезькою Equinor щодо оцінки проєктів офшорної вітроелектростанції.

П’ятирічна співпраця між Petrobras і Shell також включатиме «відновлювані джерела енергії й уловлювання і зберігання вуглецю», – йдеться в заяві, не вдаючись у додаткові подробиці.

Також розглядаються зусилля зі збереження й відновлення біорізноманіття, спрямовані на видачу кредитів для компенсації викидів вуглецю, додається в заяві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти