У початок

BP у III кв. скоротила прибуток у 2,5 раза, анонсувала buyback на $1,5 млрд

Британська BP Plc у третьому кварталі року скоротила прибуток у 2,5 раза у річному вираженні через зниження відпускних цін на енергоносії. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляється в прес-релізі компанії, скоригований на вартість заміщення запасів прибуток (еквівалент чистого прибутку для американських нафтокомпаній, але без урахування разових чинників) у липні-вересні становив $3,29 млрд порівняно з $2,6 млрд у попередні три місяці й $8, 15 млрд за аналогічний період торік.

Показник виявився значно гіршим за консенсус-прогноз аналітиків, представлений самою ВР, який становив $4,01 млрд.

Чистий прибуток нафтовиробника становив $4,86 млрд проти збитку обсягом $2,16 млрд у третьому кварталі 2022 року. У другому кварталі цього року компанія отримала чистий прибуток обсягом $1,79 млрд.

ВР оголосила квартальні дивіденди на рівні 7,27 цента на акцію. Крім того, у третьому кварталі нафтовиробник викупив свої акції на $2 млрд. До оголошення результатів за четвертий квартал компанія має намір запустити програму викупу акцій на суму $1,5 млрд.

Чистий борг компанії за минулий квартал зменшився на $1,3 млрд, до $22,3 млрд.

Видобуток вуглеводнів у січні-вересні зріс на 2,7% порівняно з аналогічним періодом торік і досяг 2,31 млн барелів нафтового еквівалента (б.н.е.) на добу. Середня вартість реалізації знизилася до $47,28 за б.н.е. порівняно з $74,08 за б.н.е. роком раніше.

З початку поточного року капіталізація BP збільшилася на 11%, до 89,9 млрд фунтів, у той час як фондовий індекс FTSE 100 опустився майже на 1,7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти