У початок

BP розгляне можливість виробництва низьковуглецевого водню у Німеччині

Британська компанія BP розглядає проєкт водневого виробництва в Німеччині, в портовому Вільгельмсхафені, з використанням власного «зеленого» аміаку як сировини. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Компанія BP оцінить доцільність будівництва нового виробничо-транспортного вузла в Німеччині, у Вільгельмсхафені, у який «входитиме установка аміачного дисоціатора, яка веде в галузі; він зможе виробляти до 130 тис. тонн низьковуглецевого водню із «зеленого» аміаку на рік, починаючи з 2028 року», йдеться в повідомленні.

Аміачний дисоціатор перетворює «зелений» аміак на «зелений» водень шляхом розщеплення великої молекули на дрібніші азотні й водневі компоненти, які потім може бути використано безпосередньо.

При цьому, згідно з проєктом, «зелений» аміак постачатиметься у Вільгельмсхафен із виробництв самої компанії по всьому світу.

Також компанія планує для транспортування отриманого водню використовувати існуючі нафто- й газопроводи. Потім низьковуглецевий водень компанія доставлятиме споживачам у Рурській області й інших центрах попиту.

BP — британська компанія, що входить у шістку найбільших нафтогазових корпорацій світу. Її засновано 1909 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти