У початок

BP очікує втрати прибутків за ІІ квартал через низькі маржі

BP очікує втрати прибутків за ІІ квартал через низькі маржі

Британський енергетичний гігант BP заявив 9 липня, що низька маржа нафтопереробки й торгівля нафтою, ймовірно, вплинуть на його прибуток у ІІ кварталі, внаслідок чого його акції впали на 3% під час ранкових торгів.

У той час як маржа її переробки досягне $500-700 млн, лондонська компанія також очікує зафіксувати витрати від $1 до 2 млрд у ІІ кварталі, пов’язаних  переважно із технічним оглядом нафтопереробного заводу в Гельзенкірхені в Німеччині.

Минулого тижня конкурентна компанія Shell заявила, що візьме на себе відшкодування від знецінення на суму до $2 млрд, пов’язаного з продажем її нафтопереробного заводу в Сінгапурі та призупиненням будівництва одного з найбільших у Європі заводів із виробництва біопалива в Нідерландах.

Знімок прибутків BP з’явився після того, як американська нафтова компанія Exxon Mobil заявивши 8 липня, що нижча маржа переробки й ціни на природний газ вплинуть на її прибуток у ІІ кварталі.

BP, яка збирається опублікувати свої квартальні результати 30 липня, заявила, що її видобуток у ІІ кварталі, як очікується, не зміниться, порівняно з попередніми трьома місяцями.

Видобуток нафти і газу склав 2,38 млн барелів нафтового еквіваленту на день у І кварталі завдяки запуску родовищ в Азербайджані та США.

За даними LSEG, інвестори очікують, що базовий прибуток ВР у ІІ кварталі, згідно з визначенням компанії чистого прибутку, становитиме $3,13 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти