У початок

BP, Mitsui, Shell і TotalEnergies інвестують у проєкт Adnoc Ruwais LNG

BP, Mitsui & Co., Shell і TotalEnergies домовилися купити по 10% акцій експортного терміналу СПГ Adnoc в Аль-Рувайс в ОАЕ. Adnoc збереже контрольний пакет акцій у розмірі 60%.

Про це Adnoc повідомив у заяві, опублікованій 10 липня.

Участь чотирьох фірм у проєкті СПГ підлягає звичайним регулятивним дозволам, сказав Adnoc.

Як повідомляє LNG Prime, минулого місяця державна фірма прийняла остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва експортного терміналу СПГ в Аль-Руваїсі.

Adnoc також уклав EPC-угоду на $5,5 млрд для спільного підприємства під керівництвом французької Technip Energies.

Проєкт СПГ матиме дві лінії потужністю 4,8 млн т на рік із загальною потужністю 9,6 млн т на рік, що більш ніж удвічі збільшить потужність Adnoc з виробництва СПГ в ОАЕ, приблизно до 15 млн т на рік, оскільки компанія створює свій міжнародний портфель СПГ.

На даний час Adnoc володіє 70% акцієй Adnoc LNG, яка виробляє близько 6 млн т СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Mitsui має 15%, BP — 10%, а TotalEnergies — 5% на заводі Das Island.

На додаток до угод про частки Adnoc підписала «кілька» нових довгострокових зобов’язань щодо продажу СПГ з міжнародними партнерами, йдеться в заяві компанії.

Ці угоди передбачають постачання 1 млн т на рік із Shell і 0,6 млн т на рік – із Mitsui, в результаті чого виробнича потужність Ruwais LNG досягне 70%, повідомили в Adnoc.

У травні цього року Adnoc підписала головну угоду з німецькою компанією EnBW про постачання останньої СПГ зі свого СПГ-терміналу в Аль-Руваїсі. За угодою, EnBW купуватиме 0,6 млн т СПГ на 15 років.

Очікується, що постачання, яке переважно здійснюватимуть із заводу СПГ у Рувейсі, розпочнуться  2028 року, після початку комерційної експлуатації підприємства.

Ця угода з EnBW стала третьою довгостроковою угодою про постачання СПГ із проєкту Ruwais LNG після 15-річної угоди з німецькою SEFE, підписаною в березні 2024-го, і 15-річної угоди з китайською ENN Natural Gas, підписаною в грудні 2023-го.

Угоди з SEFE і ENN розраховані на 1 млн т на рік кожна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти