У початок

Болгарія розраховує на постачання газу з ЄС замість російського

Болгарія сподівається, що альтернативні варіанти постачання газу натомість російського буде забезпечено на рівні ЄС, заявив болгарський міністр енергетики Олександр Ніколов.

«Альтернативні постачання доступні. І Болгарія сподівається, що альтернативні маршрути й постачання буде забезпечено на рівні ЄС», — наводить агентство Associated Press слова міністра.

Він додав, що Польща й Литва перебувають у такій самій ситуації, як і Болгарія.

«Поки що я є міністром, Болгарія не вестиме переговорів під тиском. Болгарія не продається», — зазначив Ніколов.

Водночас він зазначив, що на цю мить російський газ все ще надходить.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що в Євросоюзі вважають шантажем призупинення постачання російського газу деяким компаніям з Європи, Брюссель був готовий до цього сценарію і планує координовану відповідь.

Як повідомлялося, вранці в середу «газпром» (MOEX: GAZP) повністю призупинив постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) і PGNiG (Польща) у зв'язку з несплатою в рублях. На кінець 26 квітня «газпром експорт» не отримав платежів за постачання газу в квітні від цих компаній у рублях, відповідно до указу президента рф 172 від 31.03.2022 р.. Платежі за газ, що постачається з 1 квітня, на вимогу владіміра путіна повинні здійснюватися у рублях з використанням нових реквізитів, про що контрагентів було поінформовано.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти