У початок

BMW збільшила продаж електромобілів на 93%

Сьогодні німецький автоконцерн BMW Group представив результати своєї діяльності за третій квартал і перші дев'ять місяців 2023 року. Загальний виторг компанії склав €38,4 млрд, що на 3,4% більше, ніж роком раніше.

Чистий прибуток становить €2,9 млрд — це на 7,7% менше, ніж у третьому кварталі торік. Показники загалом вклалися у прогнози аналітиків, проте компанія повідомила, що на продаж і прибуток негативно вплинуло певне скорочення продажів у Китаї — на 1,8%.

Проте в третьому кварталі BMW вдалося збільшити маржу чистого прибутку до 9,8%, тоді як аналітики чекали на скромніші 9,6%.

Істотне зростання продажів BMW Group продовжує фіксувати у сегменті повністю електричних моделей (BMW й Mini). У третьому кварталі було продано 93,9 тис. електромобілів, що на 79,6% більше, ніж на рік раніше. А з початку року продаж повністю електричних моделей у BMW Group становив 246,9 тис., що на 92,6% більше, ніж за аналогічний період торік. 

Завдяки цьому частка повністю електричних моделей у загальних продажах зросла з 8,9% у третьому кварталі торік до 15,1% зараз.

Інвестори позитивно відреагували на квартальний звіт BMW Group: котирування компанії у перші години торгів зросли на 2%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти