У початок

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водні

Німецька Bayerische Motoren Werke AG і японська Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах, ідеться у прес-релізі BMW.

BMW випустить водневі версії машин одного з наявних модельних рядів 2028 року. Силові агрегати для них партнери розроблять разом.

Нові машини BMW будуть розраховані на покупців, у яких вдома немає зарядних пристроїв для електромобілів або яким потрібно проїхати великий шлях без доступу до зарядних мереж, сказав журналістам віцепрезидент компанії з водневих автомобілів Міхаель Рат. Електромобілі на паливних елементах працюють від електрики, що виробляється в результаті взаємодії водню і кисню всередині паливного елемента, а не від акумулятора.

Заправка таких машин швидша за зарядку традиційних електромобілів і більше схожа на заправку паливом на АЗС, зазначив Рат.

При цьому BMW не розглядає водневі автомобілі як заміну автомобілям на акумуляторах. «Ми не вважаємо повністю електричні автомобілі й машини на паливних елементах конкурентами, — заявив Рат. — На наш погляд, вони радше доповнюють одне одного».

Toyota і BMW також мають намір розвивати заправну інфраструктуру, яка в разі водневих автомобілів представлена набагато менше, ніж мережі традиційних АЗС і зарядних станцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти