У початок

Більшість азійських покупців Aramco отримують повні квітневі обсяги нафти

Saudi Aramco планує забезпечити повний договірний обсяг сирої нафти для більшості азійських покупців у квітні, але скоротить постачання більш важкої нафти китайським та індійським клієнтам через технічне обслуговування нафтових родовищ, повідомили Reuters п'ять джерел, обізнаних із цим питанням.

Скорочення відбулося після того, як Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, на початку цього місяця вирішили продовжити добровільне скорочення видобутку нафти на 2,2 млн барелів на день (б/д) на ІІ квартал.

Saudi Aramco, найбільший у світі експортер сирої нафти, повідомила азійських клієнтів про розподіл сирої нафти у квітні через кілька днів після публікації офіційних цін продажу за той же місяць.

Два джерела повідомили, що виділення Китаю саудівської сирої нафти оцінюється в 47,5 млн барелів у квітні (1,58 млн б/д), аналогічно 47 млн барелів, виділених у березні.

Принаймні один китайський покупець попросив збільшити кількість сирої нафти Arab Medium і Arab Heavy, але його запит не було задоволено, повідомили джерела на умовах анонімності.

В Індії принаймні один покупець отримав повні обсяги, яких він шукав, хоча, згідно з одним джерелом, відбулася перестановка сортів зі скороченням більшої пропозиції сирої нафти.

Наразі не було зрозуміло, наскільки скоротяться постачання більш важкої нафти і які нафтові родовища буде закрито на ремонт.

Saudi Aramco не відразу відповіла на запит про коментар у неробочий час.

У квітні вона несподівано підвищила ціни на більш важкі сорти, що скоротило ціновий розрив з більш легкими сортами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти