У початок

Білоруські НПЗ скоротили переробку вдвічі

Прем'єр-міністр білорусі Роман Головченко на засіданні Ради безпеки поінформував про роботу білоруських нафтопереробних заводів в умовах санкцій, передає кореспондент «БелТА».

За словами прем'єр-міністра, новополоцький «Нафтан» зараз переробляє 11,7 тис. т на день, Мозирський НПЗ – 13,7 тис. т на день. Для порівняння, 2020 року в Мозирі було перероблено понад 8,99 млн т вуглеводневої сировини, тобто приблизно 24-25 тис. т на день.

«Для білоруських нафтопереробних заводів в умовах посилення санкцій (фактично блокуючих санкцій) виходимо із завдання забезпечення внутрішнього ринку. У зв'язку з чим збалансоване їхнє завантаження. Надалі в міру стабілізації ситуації й збільшення експорту завантаження заводів зростатиме», — вважає Головченко.

Як повідомлялось, із початком війни в Україні нафтопереробні заводи білорусі частково зупинили виробництво, пояснивши це нібито капітальним ремонтом виробничих об’єктів. Також вони призупинили дію колективного договору, що передбачає скасування всіх премій і додаткових виплат.

Зазначимо, до початку війни, яку розпочала рф проти нашої країни, основним споживачем білоруської нафтопереробки була Україна.

За даними Консалтингової групи «А-95», у 2021 р. на білорусь припало майже 2,88 млн т, або 36% всього українського ринку дизельного пального. Крім того, за підсумками року рб зайняла 44% (998,5 тис. т) ринку бензину, 45% (624 тис. т) ринку бітумів, 22% (81,4 тис. т) авіаційного пального й 15% (289 тис. т) ринку скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти