У початок

Berkshire Hathaway Баффет збільшив свою частку в Occidental Petroleum до 34%

Інвестиційна компанія мільярдера Воррена Баффета Berkshire Hathaway збільшила свою частку в одній з найбільших американських нафтових компаній Occidental Petroleum до 34%, згідно з документами, поданими до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

Berkshire Hathaway зараз володіє близько 327,57 млн ​​акцій Occidental. Близько 83,86 млн цінних паперів вказані як акції, що лежать в основі варантів, тобто цінні папери, які дають власнику право придбати акції за фіксованою ціною протягом певного періоду.

На кінець грудня частка Berkshire Hathaway в Occidental становила 27,7%. Тоді компанія Баффета купила 5,18 млн акцій на суму близько $312 млн. Berkshire відновила придбання акцій Occidental Petroleum після перерви, коли нафтова компанія домовилася про купівлю приватної компанії CrownRock, яка займається видобутком нафти і газу в Пермському басейні США. 11 грудня Occidental повідомила, що придбає CrownRock приблизно за $12 млрд, включаючи борг, і угоду буде оплачено готівкою й акціями. Очікується, що транзакцію буде завершено в першому кварталі 2024 року за умови схвалення регуляторних органів. Berkshire почав скуповувати акції Occidental навесні 2022 року, після початку широкомасштабної війни, яку розв'язала рф проти України.

Акції Berkshire Hathaway на Нью-Йоркській фондовій біржі на закриття торгів 10 січня становили $367,92 (+0,28%). Акції Occidental Petroleum впали на 1,15%, до $56,8. Уоррен Баффет посідає шосте місце в американському рейтингу Forbes Real-Time на 11 січня, його стан оцінюється в $121,8 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти