У початок

БЕБ припинило роботу міні-НПЗ на Дніпропетровщині (фото)

У Дніпропетровській області виявили НПЗ, що виготовляв пальне без дозвільних документів. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) на своєму сайті.

«Детективи БЕБ викрили нафтопереробний завод (НПЗ), що виготовляв фальсифіковане пальне», – йдеться у повідомленні.

У БЕБ зазначають, що його працівники встановили, що у Дніпропетровській області на потужностях НПЗ, який раніше мав відповідні ліцензії, продовжує працювати підпільне виробництво пального без жодних дозвільних документів.

«Фальсифікат низької якості продавали через мережу власних автозаправних станцій без ліцензії, будь-яких дозвільних документів і відповідного обліку», – повідомляє бюро.

Його детективи зафіксували повний цикл незаконного виготовлення пального, якого, відповідно до технічної документації, могли виробляти до 150-200 тонн на добу.

«Обшуки на заводі тривали впродовж тижня. У результаті співробітники БЕБ вилучили бензин і дизпальне вартістю близько 2 млн грн, обладнання й автомобіль, на якому транспортувалось пальне», – кажуть у БЕБ.

Вилучені пально-мастильні матеріали спрямовано на судову експертизу. Наразі тривають слідчі дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності. 

Досудове розслідування за ч. ч. 1, 2 ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів» триває.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу генерального прокурора.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти