У початок

Байден закликав Індію не збільшувати закупівлі російської нафти

Президент США Джо Байден звернувся до прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді з проханням не нарощувати закупівлі російської нафти, заявивши, що це не відповідатиме інтересам Індії й може зашкодити відповіді США на війну в Україні. Про це, з посиланням на «Радіо Свобода», повідомляє УНІАН.

Байден, який прагне побудувати ширшу коаліцію держав, що виступають проти неспровокованого нападу росії на Україну, сказав Моді під час годинного відеодзвінка 11 квітня, що позиція Індії у світі не посилиться через покладання на російські джерела енергії.

«Президент також чітко дав зрозуміти, що він не вважає, що в інтересах Індії прискорювати або збільшувати імпорт російських енергоносіїв чи інших товарів», – повідомила речниця Білого дому Джен Псакі.

Байден також сказав Моді, що США можуть допомогти Індії диверсифікувати джерела енергії, сказала Псакі.

Тоді як США й інші країни намагаються обмежити енергетичні прибутки москви, Індія нещодавно активізувала закупівлі, а Моді публічно не зобов’язувався утримуватися від російської нафти.

Індія також була серед 58 країн, які минулого тижня утрималися під час голосування щодо відсторонення росії від участі в Раді ООН із прав людини.

Заохочена значними знижками після західних санкцій проти російських компаній, Індія купила щонайменше 13 млн барелів російської сирої нафти з моменту вторгнення в Україну наприкінці лютого. За весь минулий рік Індія купила в росії приблизно 16 млн барелів, свідчать дані Reuters.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти