У початок

Баришівську ГНС передано в управління АРМА

Також є російською мовою

Печерський районний суд Києва на прохання місцевої прокуратури передав усе арештоване обладнання Баришівської ГНС в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), свідчить постанова суду від 29 вересня 2020 р..

Майно було заарештовано 16 липня 2020 р. у справі про розкрадання кредитних коштів державного «Укргазбанку».

Кримінальне розслідування розпочато після неправомірної, на думку прокуратури, перереєстрації заставного майна ГНС на три компанії нерезидентів: Halworth Limited, Aliance Associates Ltd, Маcroy Trading Limited.

В 2016 року «Укргазбанк» видав кредит обсягом майже 226 млн грн групі компаній бізнесмена Дмитра Чирича. У заставу під кредит зокрема потрапило ТОВ «Баришівська ГНС», якою Чирич володів у паритеті з мінським підприємцем Олександром Плахотським. Згідно з угодою, в заставу потрапило майно ГНС, що було на момент укладення (20 резервуарів по 100 куб. м), а також весь майновий комплекс ГНС, створюваний зокрема на позикові кошти. Однак після закінчення будівництва все, крім резервуарів, було оформлено у власність офшорних компаній Halworth Limited, Aliance Associates Ltd, Маcroy Trading Limited, що представляють інтереси А.Плахотського і його партнерів. На ці ж компанії в жовтні 2019 р. переоформлено оренду землі під сховищем. Сам Плахотський добровільно вийшов із засновників ТОВ «Баришівська ГНС».

У кінці 2019 р. виконавча служба виставила резервуари ГНС на продаж, але жоден із оголошених аукціонів не відбувся.

Кредитори намагалися розділити зобов'язання за загальним кредитом у рамках окремих проєктів, щоб погасити частину, видану під Баришівську ГНС, проте банк відмовився від такого варіанту і вимагав погашення всієї позики.

У серпні 2020 р. компанії «Ультрамарин Трейдинг» і «Єврогазгруп» спільно придбали активи групи «УПК», що знаходяться в заставі в «Укргазбанку». Крім 50% Баришівської ГНС, в угоду ввійшла Макарівська ГНС, низка АГЗП, а також низка об'єктів комерційної нерухомості. За даними enkorr, новий власник планував брати активну участь в управлінні Баришівською ГНС.

Нагадаємо, Баришівську ГНС введено в експлуатацію в кінці 2018 р.. У 2019 р. станція прийняла залізницею 36,6 тис. т СВГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти