У початок

Азія активно скорочує імпорт CПГ з росії — Bloomberg

Російський СПГ не є об'єктом західних санкцій, проте азіатські споживачі намагаються його уникати, пише Bloomberg. Тим більше, що це стає все більш простим завданням з огляду на загальне зростання світової пропозиції.

Загальний експорт СПГ з РФ (помаранчева гістограма) та його експорт до Китаю (сіра лінія) у млн. тонн на місяць. Джерело: Bloomberg

Північно-Азійські споживачі дедалі швидше скорочують покупки російського скрапленого газу. На цьому фоні обсяг поставок СПГ з рф у цей регіон знизився у червні на 15%, опустившись до мінімального рівня із серпня 2021 р., тобто майже за два роки.

Як мінімум два японські підприємства зі сфери ЖКГ попросили постачальників знизити постачання СПГ із російських джерел, зазначає агентство з посиланням на поінформовані джерела. Крім того, за їхніми даними, кінцеві споживачі у Південній Кореї повністю відмовилися від купівлі російського СПГ на спотовому ринку.

Навіть китайські імпортери, які збільшили покупки російського СПГ минулого року, тепер їх скорочують. За оцінками Bloomberg, цей показник знизився в червні вдвічі щодо травня, опустившись до найнижчого рівня майже за рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти