У початок

Азербайджан збільшить експорт газу в Європу на чверть

Експорт газу з Азербайджану в Європу 2022 року перевищить 10 млрд кубометрів. Про це заявив міністр енергетики країни Пярвіз Шахбазов, передає ІА «Інтерфакс-Україна».

«До кінця поточного року постачання азербайджанського газу в Європу очікується на рівні понад 10 млрд кубометрів», – зазначив він у twitter.

Як повідомлялося, 2021 року країна експортувала 19,2 млрд куб. м газу, зокрема понад 8 млрд куб. м – в Європу. Так, у 2022 році постачання азербайджанського газу в регіон збільшиться на 25%.

У першому кварталі 2022 року експорт газу з країни в Європу склав 2,6 млрд куб. м (зростання у 2,4 раза). Загалом експорт з Азербайджану в січні-березні поточного року становив близько 5,9 млрд куб. м.

Наразі азербайджанський газ постачається в Грузію, Туреччину і Європу за системою Південного газового коридору (ПГК). Постачання в Європу почалися 31 грудня 2020 року газопроводом TAP, що є компонентом ПГК.

Як відомо, президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна може збільшити експорт газу в Італію вдвічі. Водночас для цього необхідно збільшити потужність Транс-Адріатичного газопроводу (TAP). 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти