У початок

Азербайджан не платитиме за російський газ рублями – Socar

Держнафтокомпанія Азербайджану (Socar, ДНКАР) спростувала інформацію деяких російських ЗМІ про те, що Азербайджан нібито проводитиме взаєморозрахунки з росією за газ, що імпортується, в рублях. Про це заявили в компанії, передає «Інтерфакс-Україна».

«У ЗМІ в понеділок було поширено інформацію, що Азербайджанська Республіка оплачуватиме в рублях вартість газу, що імпортується з росії. Ця інформація не віповідає дійсності», – заявили в Socar.

Наразі постачання російського газу в Азербайджан здійснюється в рамках договору про сезонний обмін природним газом, підписаного в липні 2021 року між держкомпанією «Азерконтракт» і групою «газпром».

Термін дії угоди – до 2023 року. Договір передбачає постачання газу з Азербайджану до росії в літній сезон і аналогічних обсягів газу з росії до Азербайджану в зимовий сезон. Обсяги постачань залежатимуть від рівня видобутку і споживання газу в Азербайджані в літні місяці.

Міністр енергетики Азербайджану Пярвіз Шахбазов раніше заявляв, що контракт передбачає постачання на рівні 0,5 млн кубометрів газу на добу.

Держкомпанія «Азерконтракт» 2021 року забезпечила постачання в росію 326,5 млн кубометрів газу в рамках контракту щодо сезонного обміну газом. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти