У початок

Азербайджан 2024 року збільшить експорт газу в Європу до 13 млрд куб. м

Азербайджан планує збільшити експорт газу в Європу 2024 року до 13 млрд кубометрів з 8 млрд кубометрів 2021 року, сказав президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Як повідомляє Reuters, загальний обсяг експорту газу становитиме 2024 року 25 млрд кубометрів.

«Якщо 2021 року загальний обсяг експорту газу становив 18 млрд кубометрів, то цього року цей показник становитиме 25 млрд кубометрів», — сказав Алієв у четвер під час виступу на «круглому столі» «Енергетика та взаємозв'язок», що відбувся у рамках саміту «Європейського політичного союзу» в Оксфорді.

З його слів, природний газ Азербайджану купують Болгарія, Угорщина, Греція, Грузія, Італія, Румунія, Сербія й Туреччина.

Алієв висловив сподівання, що за кілька місяців Азербайджан вийде на ринок газу Словенії.

«Ми намагаємося зробити все для того, щоб до 2027 року виконати наше зобов'язання щодо постачання 20 млрд кубометрів лише у ЄС. Це наша мета. Для цього ми маємо і ресурси, й інфраструктуру. Нам потрібно прискорити процес перемовин із новими партнерами, насамперед зі Словенією й Словаччиною, і попрацювати над збільшенням постачання газу на наявні ринки, оскільки наші постачання в Італію становлять 9 млрд кубометрів, а їй потрібно 20 млрд кубометрів», — сказав президент Азербайджану.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти