У початок

Австрійська OMV запускає завод з виробництва біопалива на НПЗ у Швехаті

Австрійська OMV запустила новий завод з виробництва біопалива на своєму нафтопереробному заводі (НПЗ) в Швехаті два тижні тому, повідомив керівник компанії на конференції енергетичної промисловості (APPEC) в Сингапурі.

Завод може виробляти близько 160 тис. метричних тонн на рік (т/рік) екологічно чистих дизельних компонентів з біомасел, сказав Майкл Шпіцбарт, старший віце-президент нафтопереробного бізнесу OMV.

Компанія також «планує вийти на стійке авіаційне паливо (SAF), відновлювані джерела енергії, водень і електроліз», зазначив Шпіцбарт Reuters в кулуарах конференції APPEC.

«Ми вже виробляємо SAF... (для) наших клієнтів, таких як Lufthansa та Austrian Airlines. Ми також підписали Меморандум про взаєморозуміння з іншими клієнтами, включаючи Ryanair», — сказав він.

OMV має нафтопереробні заводи в південній Німеччині й Румунії, а також в Австрії.

У четвертому кварталі цього року компанія також планує запустити проєкт біонафти потужністю 16 тис. тонн на рік за допомогою технології ReOil, яка перетворює пластик на синтетичну сировину для виробництва нафтохімії.

Зі слів Шпіцбарта, OMV планує запустити ще один проєкт із переробки пластику потужністю 200 тис. тонн на рік 2027 року на своєму НПЗ у Швехаті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти