У початок

АРМА просить Раду і РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) закликає РНБО й Верховну Раду вирішити питання з видобутком на Сахалінському родовищі на законодавчому рівні, оскільки держава втрачатиме мільярди гривень на рік.

Про це інформує прес-служба АРМА.

Причиною звернення є договір між Національним агентством і ПАТ «Укрнафта» від 13 червня 2023 року щодо управління корпоративними правами ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

«На жаль, рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду спецдозвіл було анульовано, що поставило під загрозу національні інтереси та енергетичну безпеку держави. При цьому Верховний Суд своєю ухвалою від 12 грудня 2023 року відмовив у провадженні за касаційною скаргою АРМА, а також відмовив у касаційному оскарженні і ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», – йдеться у повідомленні АРМА.

Згідно з договором управління, держбюджет в особі АРМА має отримати 90% від чистого прибутку компанії.

АРМА закликає РНБО і народних депутатів України дозволити видати спецдозвіл на роботу на Сахалінському родовищі без проведення аукціону на підставі договору про управління, укладеного з Національним агентством.

«Цей рішучий і логічний крок забезпечить інтереси держави й надходження у держбюджет близько 10 млрд грн щороку. Ці кошти, як ніколи, вкрай важливі для підтримки обороноздатності України», – йдеться в повідомленні.

В «Укрнафтобурінні» підтримують ініціативу АРМА і теж закликають РНБО й народних обранців врятувати ситуацію. Для цього, як зазначають на підприємстві, можна законодавчо дозволити видачу спецдозволу на роботу на Сахалінському родовищі без проведення аукціону — на підставі договору про управління, укладеного з Національним агентством.

«Це рішення дозволить гарантувати надходження до державного бюджету близько 10 млрд грн щороку, що стане вагомим вкладом в обороноздатність країни», — зазначили в УНБ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти