У початок

Аргентинський YPF інвестує до $7 млрд для збільшення експорту нафти

Аргентинська державна енергетична компанія YPF планує інвестувати від 6 до 7 млрд доларів разом із партнерами у будівництво трубопроводів та іншої інфраструктури для збільшення експорту нафти зі сланцевого родовища Vaca Muerta, зосереджуючись на постачанні запропонованого терміналу на півдні, який може завантажувати дуже багато великих перевізників сирої нафти, заявив генеральний директор Пабло Іуліано.

YPF, найбільший виробник нафти в країні, вкладе 40% цих інвестицій у вирішення наступного великого завдання для Vaca Muerta: доставки нафти до покупців.

За даними S&P Global, зараз реалізується кілька проєктів будівництва трубопроводів. Oleoductos del Valle, оператор трубопроводу, який частково належить YPF, подвоїть свою потужність виносу до 452 800 барелів на добу (б/д) до кінця 2024 року й розглядає можливість подальшого розширення. YPF готується запустити транскордонний нафтопровід до Чилі продуктивністю 115 тис. б/д з додатковим трубопроводом пропускною здатністю 160 тис. б/д у Вака Муерта. YPF також перебуває на попередніх стадіях проєкту вартістю $1,2 млрд з будівництва трубопроводу потужністю 380 тис. б/д і портових споруд на Атлантиці для збільшення експорту сланцевої нафти.

Протягом багатьох років YPF зосереджувався на постачанні на внутрішній ринок, враховуючи те, що це найбільший нафтопереробник у країні.

Але з планами подвоїти власний видобуток сирої нафти до 450 тис. б/д до 2027 року компанія незабаром матиме профіцит понад 320 тис. б/д встановлених переробних потужностей, щоб вона могла збільшити експорт. За даними компанії, 2022 року YPF видобувала 226 тис. б/д.

Юліано сказав, що видобуток сирої нафти в Аргентині, який очолює Вака Муерта, досягне 1,2 млн б/д в найближчі кілька років порівняно з 627 тис. б/д у лютому цього року, що вже перевищує середній попит, який становить 550 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти