У початок

Apple згортає розробку власного електромобіля

Американська компанія Apple вирішила відмовитися від ідеї створення власного електромобіля і згорнути всі роботи в цьому напрямі, сконцентрувавшись на розвитку технологій штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомив Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Компанія повідомила співробітників у вівторок, що згортає проєкт Car, і перевела частину персоналу для роботи над штучним інтелектом. Рішення було ухвалено після тривалого обговорення питання між вищим керівництвом і радою директорів компанії.

Десятирічний проєкт Apple зі створення автомобілів, відомий як Project Titan, сам по собі був складним завданням для штучного інтелекту. Apple спробувала створити систему, досить потужну й водночас енергоефективну, щоб зробити автомобіль повністю автономним.

Зараз компанія має намір зосередитися на тому, щоб наздогнати конкурентів в індустрії ШІ, де чат-боти від OpenAI і Google викликають найбільший інтерес споживачів та інвесторів. Apple може зосередитися на застосуванні штучного інтелекту у своїх поточних продуктах, включаючи iPhone і iPad.

«Цей перехід також дозволяє сконцентруватися на перетворенні гарнітури Vision Pro – все ще молодого продукту – на масовий хіт», – зазначає автор публікації.

Інвестори й аналітики позитивно оцінюють цей крок, адже ринок електромобілів в останні місяці став ще небезпечнішим.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти