У початок

ANGOP: Ангола виходить зі складу ОПЕК

Ангола виходить зі складу ОПЕК, повідомляє місцеве агентство ANGOP із посиланням на міністра нафти, газу та мінеральних ресурсів Анголи Діамонтіно Азеведо.

«Міністр нафти, газу та мінеральних ресурсів оголосив цього четверга про вихід Анголи зі складу ОПЕК», — йдеться в повідомленні агентства.

Як зазначається, «ретельно зважене» рішення було ухвалено на засіданні ради міністрів.

У листопаді представник Анголи в ОПЕК Ештеван Педру заявляв, що країна не планує виходити з ОПЕК+ через розбіжності між членами альянсу щодо квот на видобуток нафти.

Низка країн ОПЕК+ на зустрічі наприкінці листопада ухвалила рішення до кінця першого кварталу наступного року «добровільно» (не в рамках ОПЕК+) скоротити видобуток нафти. Саудівська Аравія продовжує свої скорочення на 1 млн барелів на добу (б/д), а низка країн вносить додаткові скорочення на 700 тис. барелів. росія, у свою чергу, продовжує й поглиблює скорочення експорту нафти і нафтопродуктів до 500 тис. б/д. 

Також країни ОПЕК+ домовилися наступного року скоригувати квоти низки африканських країн — граничний рівень видобутку нафти для Анголи знижено на 180 тис. б/д від рівня, затвердженого на зустрічі у червні, до 1,11 млн б/д, для Республіки Конго й Нігерії — збільшено на 1 тис. барелів і 120 тис. б/д, до 277 тис. і 1,5 млн б/д відповідно. Однак Ангола заявила, що не згодна зі своєю квотою, і планує добувати більше зазначеного рівня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти