У початок

АМКУ дав свій дозвіл на перехід «труби» до «Укртранснафти»

Також є російською мовою

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив концентрацію АТ «Укртранснафта» у вигляді отримання в управління цілісного майнового комплексу компанії «ПрикарпатЗахідтранс».

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні АМКУ, повідомляє джерело enkorr.

Відзначимо, дозвіл АМКУ є однією з обов'язкових умов, необхідних для повноцінної експлуатації нафтопродуктопроводу «Укртранснафтою».

Як відомо, в кінці лютого 2021 р. «Укртранснафта» взяла на тимчасове відповідальне зберігання об'єкти частини СЗН. Пізніше компанію було відібрано переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу.

Для управління нафтопродуктопроводом «Укртранснафта» вже створила в своїй організаційній структурі окремий департамент. До його складу увійшли працівники компанії й попереднього експлуатанта ділянки «ПрикарпатЗахідтранс».

Нагадаємо, Енергетична митниця Державної митної служби відмовила «Укртранснафті» в наданні дозволів на використання митних складів на території частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок».

Крім того, за інформацією enkorr, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відмовило «Укртранснафті» в компенсації витрат, понесених підприємством за послуги з відповідального зберігання всіх об'єктів.

Утім, 3 червня на зборах акціонерів «Укртранснафти» було прийнято рішення відмовитися від державної компенсації за тимчасове відповідальне зберігання арештованого майна, зокрема об'єктів лінійної частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок».

Нагадаємо, РНБО 19 лютого доручив Кабінету міністрів України вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок», що проходить через територію України.

Правоохоронним органам поставлено завдання з'ясувати обставини, за яких держвласність опинилася в приватних руках.

Низка ЗМІ називали політика і бізнесмена Віктора Медведчука одним із бенефіціарів СЗН. Водночас партія «Опозиційна платформа – за життя» заявила, що Медведчук і члени його сім'ї не мали і не мають відношення до нафтопродуктопроводу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти