У початок

Amic Ukraine спростовує звинувачення в імпорті «сумнівного» пального

ПІІ «Амік Україна» не імпортує з Латвії жодних нафтопродуктів — ні скрапленого газу, ні дизельного пального, ні бензинів. Про це йдеться у заяві компанії, якою вона відреагувала на звинувачення у телеграм-каналах про нібито постачання пального з Литви і Латвії, що мають сумнівне, ймовірно російське, походження. 

«ПІІ «Амік Україна» висловлює своє обурення з приводу поширення неправдивої інформації і вважає, що такі дії є умисними й спрямованими на шкоду ділової репутації компанії та інших учасників ринку нафтопродуктів», — йдеться у заяві.

При цьому в компанії наголосили, що нафтопродукти і скраплений газ, що компанія імпортує з Литви, вироблені Мажейкяйським нафтопереробним заводом, який є частиною групи PKN Orlen.

«Амік Україна» активно підтримує звернення Нафтогазової асоціації України до прем’єр-міністра України щодо заборони імпорту нафтопродуктів російського походження в Україну шляхом внесення змін до поточного законодавства, коли у разі неможливості достовірно встановити країну походження палива право на ввезення на митну територію України надається за умови сплати спеціального мита у розмірі 50% вартості товару», — зазначили у компанії.

Нагадаємо, обсяги російського скрапленого газу і дизпального, що потрапляють з країн ЄС в Україну без документів про походження або з сумнівними документами, виросли до критичних масштабів.

Як повідомляв enkorr, Кабінет міністрів підготував проєкт змін до постанови №1147 від 30 грудня 2015 р., яким нафта і нафтопродукти, що походять з російської федерації, будуть відноситися до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти