У початок

Американські бурильники вже сім тижнів скорочують кількість нафтових і газових вишок

Енергетичні компанії США цього тижня скорочують кількість нафтових і газових бурових установок, які працюють сьомий тиждень поспіль, уперше з липня 2020 року, повідомляє енергетична компанія Baker Hughes Co у своєму звіті.

Кількість нафтових і газових бурових установок, ранній показник майбутнього видобутку, впала на 8, до 687, за тиждень до 16 червня, що є найнижчим показником із квітня 2022 року.

Baker Hughes каже, що це зменшує загальну кількість бурових установок на 53, або на 7%, порівняно з минулим роком.

Цього тижня кількість нафтових вишок у США впала на 4, до 552, що є найнижчим показником із квітня 2022 року, тоді як кількість газових вишок упала на 5, до 130, що є найнижчим показником із березня 2022 року.

Цього тижня два сланцеві регіони втратили по чотири бурові установки: Пермська в Техасі й Нью-Мексико, найбільшому нафтовому басейні країни, і Марселл у Пенсільванії, Західній Вірджинії та Огайо, найбільшому газовому басейні країни.

За даними Baker Hughes, кількість бурових установок упала до 342 у Пермі, що є найнижчим показником із вересня 2022 року, і до 35 у Marcellus, що є найнижчим показником із березня 2023 року.

Постачальник даних Enverus, який публікує власні дані про кількість бурових установок, повідомив, що бурильники додали чотири бурові установки за тиждень до 14 червня, збільшивши загальну їх кількість до 752 одиниць. Загальна кількість бурових установок знизилася приблизно на 28 за останній місяць і на 9% менше, ніж за рік.

Ф’ючерси на нафту в США цього року впали приблизно на 11% після зростання приблизно на 7% 2022 року. Тим часом ф’ючерси на газ у США цього року впали на 41% після зростання приблизно на 20% торік. 

Значне падіння цін на газ уже змусило деякі розвідувальні й видобувні компанії, зокрема Chesapeake Energy Corp, Southwestern Energy Co і Comstock Resources Inc, оголосити про плани скоротити видобуток на різання деяких бурових установок, особливо на сланцевих родовищах Хейнсвілл в Арканзасі, Луїзіані й Техасі.

Аналітики енергетичного консалтингу Tudor Pickering Holt & Co, енергетичного бізнесу Perella Weinberg Partners прогнозують, що кількість бурових установок у районі Хейнсвілля зрештою знизиться до 40-ка з недавнього піку в 76.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти