У початок

Алжир збільшує експорт природного газу до Словенії

Алжирська група Sonatrach 27 травня підписала угоду зі словенською компанією Geoplin зі збільшення обсягу природного газу, що транспортується у Словенію через газопровід, який з’єднує Алжир з Італією, йдеться у прес-релізі Sonatrach.

Цей контракт — додатковий крок до зміцнення енергетичних зв'язків між двома країнами, сказали в Sonatrach, підкресливши, що ця співпраця не тільки посилить присутність Алжиру на міжнародній енергетичній арені, але й продемонструє його прихильність до двосторонньої економічної ситуації на більш високому рівні. Про обсяг, на який збільшаться постачання, наразі не повідомляється, але відомо, що за чинним контрактом алжирська компанія перекачує в Словенію 300 млн куб. м на рік.

Угоду укладено під час візиту до Алжиру прем'єр-міністра Словенії Роберта Голоба.

Алжир і Словенія підписали угоду про співпрацю щодо взаємного звільнення від короткострокових віз для власників дипломатичних паспортів.

Також було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо штучного інтелекту між Міністерством вищої освіти та наукових досліджень Алжиру й Міністерством цифрового переходу Словенії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти