У початок

Олександр Шевченко залишає представництво Orlen в Україні

Також є російською мовою

12 травня завершив кар'єру в компанії Orlen Олександр Шевченко, який упродовж 20 років посідав позицію заступника глави представництва PKN Orlen, Orlen Letuva, а раніше Mazeikiu Nafta. Про це він повідомив у своєму листі українським клієнтам Orlen.

«Сьогодні мій останній день багаторічної співпраці з ПКН Орлен/Орлен Летува (Mazeikiu Nafta в минулому). Сподіваюся, все, що було зроблено за останні десятиліття за допомогою співробітників представництва і мною особисто, пішло на користь розвиткові ринку якісних імпортних нафтопродуктів», – написав Олександр у своєму прощальному листі.

Шевченко прийшов на роботу в представництво Mazeikiu Nafta в 2001 році. Відтоді в його обов'язки входила координація роботи представництва з українськими контрагентами спочатку литовського НПЗ Mazeikiu Nafta, а потім підрозділами PKN Orlen. Також до завдань заступника голови представництва входило логістичний і технічний супровід продукції, що постачається, і комунікація головної компанії з українським ринком.

Олександр Шевченко був однимі з активних учасників побудови і впровадження системи мікро-логістики – безпрецедентного для українського ринку стандарту роботи з клієнтами, що гарантує оперативність і своєчасність постачання пального від заявки до його постачання на нафтобазу. Ця система мала великий вплив на формування українського ринку і стала прикладом для наслідування з боку інших великих постачальників, зокрема білоруських і українських НПЗ.

PKN Orlen є третім за обсягами постачальником світлих нафтопродуктів в Україну, експортуючи в останні роки переважно з литовського НПЗ в м. Мажейкяй. За підсумками 2020 року було постачено 11% (235 тис. т) ринку бензину і 8,4% (621 тис. т) ринку ДП. Рекордний обсяг постачань було відзначено в 2014 р., коли підприємства групи спрямували в Україну 1,27 млн. т світлих нафтопродуктів. Контрагентами компанії в Україні є всі відомі мережі АЗС, такі як ОККО, WOG, AMIC, Glusco, Shell, Socar та інші.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти