У початок

Adnoc L&S замовляє у Південній Кореї вісім СПГ-возів

Adnoc Logistics & Services, підрозділ енергетичного гіганта Adnoc в ОАЕ, замовила вісім танкерів для скрапленого природного газу (СПГ) у південнокорейських суднобудівників Samsung Heavy Industries і Hanwha Ocean.

Кожна з суднобудівних угод включає чотири фірмові судна та один необов’язковий СПГ-воз, що загалом становить 10 суден, повідомили в Adnoc L&S 1 липня.

За даними компанії, вартість суднобудівних угод становить $2,5 млрд (9,2 млрд дирхамів ОАЕ).

Крім того, кожний із LNG-возів матиме місткість 174 тис. кубічних метрів.

Очікується, що судна будуть постачені на початку 2028 року, і вони будуть зафрахтовані дочірнім компаніям Adnoc Group на термін 20 років.

У Adnoc L&S заявили, що нові судна збільшать флот компанії з LNG-возів з 14-ти до принаймні 22 суден.

Минулого місяця Adnoc L&S підтвердила, що підписала листи про наміри з двома суднобудівниками щодо будівництва щонайменше 10 нових СПГ-возів.

Водночас компанія заявила, що Samsung Heavy побудує щонайменше три СПГ-вози з варіантами принаймні двох додаткових СПГ-возів, а Hanwha Ocean також побудує щонайменше три СПГ-вози з варіантами принаймні двох додаткових СПГ-возів.

Samsung Heavy і Hanwha Ocean також оголосили про нові угоди на фондовій біржі окремими заявками.

Кожен із суднобудівників заявив, що побудує чотири СПГ-вози для близькосхідного власника приблизно за $1,04 млрд, або близько 260 млн за судно.

Samsung Heavy заявила, що постачить кораблі до серпня 2028 року, а Hanwha Ocean заявила, що постачить кораблі до жовтня 2028 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти