У початок

Adnoc Gas підписує з PetroChina угоду про постачання СПГ на $550 млн

Новий газовий підрозділ Adnoc, Adnoc Gas, підписав угоду про постачання скрапленого природного газу підрозділу державної компанії PetroChina, повідомляє LNG Prime.

Компанія Adnoc Gas з ОАЕ заявила у четвер, що угода про постачання СПГ з PetroChina International коштує від 450 до 550 мільйонів доларів.

«Ми раді підписати цю угоду про постачання СПГ з PCI, що ще більше зміцнить нашу присутність на одному з найбільш швидкозростаючих газових ринків у світі», — сказав у заяві Ахмед Мохамед Алебрі, генеральний директор Adnoc Gas.

«Китай продовжує залишатися ключовим ринком для Adnoc Gas, і ця угода ще більше посилює нашу роль як основного постачальника СПГ у Східній і Південній Азії й за її межами», — сказав він.

Adnoc запустила Adnoc Gas 1 січня, оскільки планує ще більше розширити свою міжнародну присутність.

На початку цього року Adnoc Gas підписала трирічну угоду про постачання СПГ з підрозділом французької TotalEnergies на суму до $1,2 млрд.

Після цього фірма підписала довгострокову угоду на суму до $9 млрд на постачання СПГ для найбільшого державного нафтопереробного підприємства Індії Indian Oil, а останню угоду на суму до $550 млн уклала з Japan Petroleum Exploration (Japex).

Adnoc володіє 70-відсотковою акцією Adnoc LNG, яка зараз виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Окрім цього терміналу, Adnoc також працює над другим заводом для експорту СПГ в Аль-Рувайсі.

Згідно з даними Adnoc, LNG-термінал матиме дві ланки СПГ продуктивністю 4,8 млн тонн на рік, що збільшить потужність компанії з виробництва СПГ на 9,6 млн тонн на рік, оскільки він, мабуть, відповідає зростаючому глобальному попиту на природний газ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти