У початок

«Укртатнафта» зможе замістити обсяг білоруських бензинів, який випав, – заява компанії

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) зможе повністю забезпечити український ринок бензинами у разі припинення його постачань з Білорусі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

«З урахуванням змоги збільшити перероблення на ПАТ «Укртатнафта» майже вдвічі, дефіциту бензинів на ринку не виникне», – заявили в компанії.

Крім того, на заводі відзначили, що збільшення виробництва бензинів в Україні призведе до відповідного збільшення виробництва дизельного пального і скрапленого газу.

У компанії відзначили, що в останні роки залежність українського ринку від постачань білоруського бензину становила близько 50%. При цьому ПАТ «Укртатнафта» забезпечувало до 43% внутрішнього ринку бензинів.

Як повідомляв enkorr, з невідомих причин «Білоруська нафтова компанія» поки не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень. Відзначимо, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тис. т.

Нагадаємо, в 2020 р. «Укртатнафта» виробила 1,057 млн ​​т дизельного пального, охопивши 14,2% українського ринку. При цьому частка компанії на ринку бензинів становила 42% (884,2 тис. т), скрапленого газу – 5,6% (111 тис. т).

Раніше повідомлялося, що в 2020 році НПЗ запустив найбільший об'єкт у своїй новітній історії – установку ізомеризації.

Довідка enkorr

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ у Кременчуці. З 2019 року компанія – активний учасник гуртового ринку, здійснює імпорт нафтопродуктів і скрапленого газу через Одеський порт.

У 2021 році компанія планує наростити перероблення нафти до 3,5 млн т. Згідно з даними НПЗ, у разі створення сприятливих ринкових умов, зокрема корекції податкових ставок на скраплений газ і бензин, підприємство може наростити перероблення нафти до 7 млн ​​т на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти