У початок

2025 року зростання видобутку нафти в США сповільниться більше, ніж очікувалося

США очікують, що наступного року видобуток сирої нафти зросте лише на 320 тис. барелів на день (б/д), що набагато повільніше, ніж передбачалося раніше, пише Bloomberg.

Попри те, що видобуток все ще готовий досягти рекорду в 13,54 млн б/д, річні темпи зростання зараз прогнозуються на рівні 2,4% проти 3,2%, повідомило Управління енергетичної інформації у своєму короткостроковому енергетичному прогнозі від 8 жовтня. Уповільнення сталося після несподіваного зростання минулого року.

Відтоді кількість нафтових бурових установок, що працюють у США, різко впала й коливається біля найнижчого рівня з кінця 2021 року, підживлюючи очікування, що сланцеві виробники продовжуватимуть віддавати перевагу доходам акціонерів над зростанням.

Траєкторія видобутку нафти в США стала ключовим чинником для учасників ринку, які оцінюють баланси на наступний рік, особливо тому, що більша частина зростання, як очікується, збігатиметься з поверненням постачань членів ОПЕК і союзників.

Агентство також переглянуло свій прогноз глобального попиту на нафту на 2025 рік, який, як очікується, зросте на 1,2 млн б/д порівняно з оцінкою минулого місяця в 1,5 млн б/д. Постачання тим часом вважаються стабільними на тлі закликів щодо надмірної пропозиції на ринку нафти наступного року. Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що глобальний попит зросте 2025 року менше ніж на 1%. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти