В начало

Зростання цін на нафту триває, Brent — за $115,34 за барель

Нафта продовжує дорожчати у вівторок за рахунок сигналів сильного попиту на паливо цього літа на тлі мізерної, як і раніше, пропозиції.

Серпневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:15 кск здорожчали на $1,21 (1,06%) — до $115,34 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на серпень на електронній сесії Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $1,81 (1,68%) — до $109,8 за барель.

Аналітик UBS Джованні Стауново вважає, що попри побоювання з приводу світової економіки останні дані про авіаперельоти й поїздки на автомобілях із США вказує на сильне зростання попиту на нафту.

«Ми очікуємо, що попит на нафту продовжить покращуватися на тлі відновлення економічної активності в Китаї, літнього автомобільного сезону в Північній півкулі й початку літньої спеки на Близькому Сході. Зростання попиту відставатиме від зростання пропозиції в найближчі місяці, і тому ми, як і раніше, очікуємо збільшення цін на нафту», — сказав він.

Ціни на нафту також підтримують побоювання щодо постачання на тлі санкцій на російську нафту й можливого падіння видобутку в рф.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти