В начало

Завантаження китайських НПЗ у липні зросло – Reuters

Пропускна здатність НПЗ в Китаї в липні зросла на 17,4% порівняно з роком раніше, оскільки нафтопереробні заводи підтримували високий рівень виробництва, щоб задовольнити попит на внутрішні літні поїздки й заробити на високій регіональній нормі прибутку за рахунок експорту палива, повідомляє Reuters.

Загальна переробка на НПЗ в другій за обсягами споживання нафти країні в світі минулого місяця склала 63,13 млн тонн, свідчать дані Національного бюро статистики (NBS).

Переробка у липні становила еквівалент 14,87 млн барелів на день (б/д), порівняно з низьким базовим показником на рівні 12,5 млн б/д роком раніше, коли нафтопереробні заводи скоротили виробництво, оскільки країна зіткнулася з масштабними обмеженнями через COVID-19.

Згідно з даними NBS і Reuters, пропускна спроможність НПЗ стала третьою за всю історію, лише трохи нижчою за березневий рекорд у 14,90 млн б/д.

За даними консалтингової компанії Zhuochuang, державні нафтопереробні заводи Китаю у липні підвищили рівень завантаженості потужностей в середньому до 78%-82%, що на 2-3 процентних пункти більше, ніж у червні.

Внутрішній попит на пальне підвищився з приходом літнього сезону подорожей, особливо на бензин і авіаційне паливо. За даними китайської консалтингової компанії Longzhong, з середини червня до середини липня внутрішні запаси бензину впали приблизно на 3%.

Китайські нафтопереробники також скористалися високою нормою прибутку від палива в регіоні: згідно з митними даними, оприлюдненими минулого тижня, експорт продуктів нафтопереробки в липні зріс на 55,8% порівняно з роком раніше.

Згідно з митними даними, імпорт сирої нафти в Китай у липні знизився з майже рекордного рівня за попередній місяць і склав 43,7 млн метричних тонн, або 10,3 млн б/д.

Дані NBS також показали, що внутрішній видобуток сирої нафти в Китаї в липні становив 17,31 млн метричних тонн, або 4,1 млн б/д, проти 17,13 млн метричних тонн 2022 року.

Видобуток природного газу зріс на 7,6% порівняно з роком раніше – до 18,4 млрд кубометрів проти торішніх 17,1 млрд кубометрів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти