В начало

Захмарні ціни на АЗС – не більше як фейки і збій електроніки

Ціни на пальне понад 70 грн/л, які нібито з’явилися на стелах кількох мереж АЗС останніми днями, не більше ніж фейк. Про це enkorr сказали в мережах, з якими нам вдалося поспілкуватися.

Як зазначили в компанії ОККО, щодо їхньої мережі «це однозначно фейк». Мовляв, це просто якісь «жартівники» вправляються у створенні колажів і виставляють свою «творчість» в інтернет, не надто переймаючись відчуттями людей, які побачать таку інформацію.

Що ж до актуальних цін, то станом на сьогодні, наприклад, дизпальне PULLS на АЗС ОККО коштує 42,69 грн/л, бензин 95 PULLS відпускають за 37,85 грн/л.

Подивувалися наявності таких фейкових колажів і в мережі АЗС Socar. У компанії вважають, що той факт, що оприлюднив таку інформацію паблик Одеси, каже сам за себе: там живуть ще ті любителі пожартувати.

У мережі також нагадали, що на цьому етапі уряд регулює ціни на «звичайні» бензини і «звичайне» дизпальне, зазначивши, що дотримуються усіх передбачених урядовою постановою вимог.

Актуальну ж інформацію щодо цін нині можна перевірити за допомогою кількох джерел: на стелі безпосередньо на АЗК, на сайті мережі або в мобільному додатку. Наразі, приміром, Nano ДП коштує 42,64 грн/л, відпуск автогазу здійснюється за 31,98 грн/л.

Соцмережі облетіло й фото стели компанії WOG, де на 95-ий бензин зафіксовано ціну 85 грн/л. Як повідомили нам читачі, фото цієї стели – реальне, його зроблено в суботу, 30 квітня, на Закарпатті, а самі цифри – 85 грн за л 95-го бензину – протрималися на ній 20 хвилин.

«Я поцікавився, що сталося, мені на тій АЗС пояснили, що то був просто збій електроніки, а пальне вони відпускають на заправках за цінами, які однакові по всій країні на стелах усіх працюючих заправних станцій», — сказав нам чоловік, який і зателефонував у редакцію.

Як відомо, наразі перевірити актуальні ціни на пальне, яким торгує мережа як і ознайомитися з правилами його відпуску, можна на сайті або в застосунку Pride.  

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів у всіх регіонах України спостерігається дефіцит бензинів на АЗС. За прогнозами експертів,  перебої з постачаннями триватимуть весь травень.

Також зазначимо, Міністерство економіки України досі не оприлюднило середню вартість бензину і дизпального, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях на початок травня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти