В начало

За січень-березень цього року ОККО сплатила понад 3 млрд грн податків

За перший квартал 2023 року компанії групи ОККО сумарно перерахували до бюджетів і державних фондів 3,231 млрд грн, що становить 0,51% усіх надходжень до зведеного бюджету України за цей період. Про це ОККО повідомляє на своєму сайті.

«В умовах протистояння агресорові одне з головних завдань бізнесу – повна, прозора і своєчасна сплата податків. Група ОККО повертається до практики щоквартального й щорічного публічного звітування про свої податкові виплати. Так, за перший квартал 2023 року компанії групи сумарно перерахували до бюджетів і державних фондів 3,231 млрд грн, що становить 0,51% усіх надходжень до зведеного бюджету України за цей період», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, 837 млн грн з цих виплат припадає на податки від операційної діяльності: податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого на митниці при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Загалом це на 80,5% більше, ніж за перші три місяці 2022 року. Ще 2,394 млрд грн компанії групи ОККО сплатили податків при імпорті товарів.

«Якщо казати про сплату податків від операційної діяльності (без платежів при розмитненні) у розрізі на 1 літр реалізованого пального або на 1 АЗК нашої компанії, то виглядають вони за цей період так:

з кожного реалізованого літра пального у мережі ОККО сплачено 2,28 грн  податків з операційної діяльності. Для порівняння: рік тому, у І кварталі 2022-го, цей показник становив 1,40 грн на 1 літр;

на кожен АЗК ОККО за період січень-березень 2023 року в середньому в місяць припадає 710,28 тис. грн податків і зборів з операційної діяльності, що на 87% більше, ніж за аналогічний період торік», – повідомляють в ОККО.

«Кожна сплачена гривня до бюджету – це додаткові кошти на зміцнення армії, на відбудову інфраструктури, на соціальну підтримку. Тому ми мобілізовуємо всі ресурси, щоб продовжувати розвивати бізнес, працювати ще ефективніше, наближати перемогу й підтримувати своїх, – каже віцепрезидент ОККО з питань фінансів Назар Купибіда. – І йдеться тут не тільки про сплату податків – це аксіома, а й про постійну залученість компанії до різноманітних ініціатив, спрямованих на допомогу ЗСУ й українцям, що потерпіли від війни. Станом на кінець травня компанія вже перерахувала 750 млн грн на такі справи. І не планує зупинятися».

Нагадаємо, спільно з фондом «Повернись живим» у рамках ініціативи «Око за око» компанія акумулювала 325 млн грн на закупівлю 25 безпілотних розвідувальних комплексів Shark для ЗСУ, нині триває проєкт «Озброїмо ТрО до зубів», мета якого – 400 млн грн на озброєння для бригад територіальної оборони. Станом на сьогодні зібрано 37% від необхідної суми.

Як повідомляв enkorr раніше, у рамках обох проєктів компанія відраховує по 1 грн з кожного проданого літра пального Pulls на допомогу ЗСУ. Окрім того, компанія продовжує безкоштовно годувати наших захисників у гарячих точках, забезпечувати пальним волонтерів, долучилася до відбудовувати закладів освіти у Київській області, придбання автотехніки для військових і медиків, допомоги мешканцям Херсонської області, які потерпіли від підриву Каховської ГЕС, та ін..   

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти