В начало

За Пашинського внесли 270 млн застави, він вийшов із СІЗО

За колишнього народного депутата, нині голову Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського внесли 270 млн грн застави, він вийшов із СІЗО.

Про це сам Пашинський повідомив у Facebook, пише «Бізнес.Цензор».

«Тільки що підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості внесли за мене повну заставу. Я вийшов на свободу», – зазначив він.

Екснардеп додав, що повертається до своїх обов’язків.

Як повідомлялося, напередодні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для Сергія Пашинського у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави обсягом 272,5 млн грн.

Нагадаємо, 12 лютого СБУ й НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському, його бізнес-партнеру Сергію Тищенку і чотирьом спільникам у незаконному привласненні й продажу 97 тис. тонн арештованих державою «нафтопродуктів Курченка».

За версією слідства, група компаній «СЄПЕК» Сергія Курченка ввозила в Україну нафтопродукти за схемою обірваного транзиту, щоб не сплачувати податків. Ці нафтопродукти зберігалися на Одеському НПЗ, в цистернах в Одесі, на Херсонській нафтоперевалці й на нафтобазі у Василькові Київської області. Їх було арештовано за рішенням суду 2014 року.

Слідство вважає, що у Тищенка виник умисел на заволодіння цими нафтопродуктами Курченка, для чого він вступив у змову з Сергієм Пашинським, який на той час виконував обов'язки голови Адміністрації президента. Зрештою, за рішенням суду арештовані нафтопродукти передали держпідприємству «Укртранснафтопродукт», яке продало їх фірмі «Укройлпродукт» із групи компаній «Фактор», яку контролював Тищенко.

За версією слідства, паливо продали «Укройлпродукту» за заниженою вартістю, а отримані кошти нібито вивели через ТОВ «Ітанік стронг», ТОВ «Трейд інвест компані» та інші компанії, підконтрольні Тищенку.

При цьому держпідприємство «Укртранснафтопродукт» мало рахунок у банку «Фортуна», який належав матері Тищенка. Саме через цей рахунок було здійснено оплату за нафтопродукти, яку потім нібито вивели на підконтрольні Тищенку структури, вважають прокурори. Сам банк у подальшому було ліквідовано. Таким чином, дії Тищенка та інших підозрюваних завдали державі понад 967 млн грн збитків, вважає слідство.

При цьому держпідприємство «Укртранснафтопродукт» визнавало, що мало на рахунках у банку «Фортуна» щонайменше 162,9 млн грн, які втратило внаслідок визнання його неплатоспроможним.

Сам Пашинський висунуті правоохоронцями звинувачення відкидає. Він припустив, що підозра у справі 10-річної давності може бути пов'язана з тиском на Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України, яку він очолює.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти