В начало

Японія збільшила імпорт СПГ у жовтні

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими Міністерством фінансів країни, місячний імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Японію збільшився в жовтні порівняно з тим же місяцем торік. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно з даними, імпорт СПГ в країну зріс на 6,4% у річному обчисленні в жовтні — до приблизно 5,41 млн тонн.

Імпорт СПГ знизився порівняно з 5,52 млн тонн попереднього місяця, що також зазначає зростання порівняно з попереднім роком.

За попередніми даними, жовтневий рахунок імпорту СПГ обсягом близько $3,29 млрд знизився на 37,6% порівняно з тим же місяцем торік. 

Державна компанія Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) заявила, що середня ціна на спотові вантажі СПГ для доставки до Японії, укладені у вересні 2023 року й заплановані на доставку з цього місяця, становила $14,2/MMBtu, повідомляє JOGMEC.

Це порівняно з $12,2/MMBtu у вересні.

Крім того, середня ціна на спотові вантажі СПГ, які було доставлено в Японію протягом жовтня, незалежно від місяця укладення контракту (ціна на основі прибуття), становила $12,8/MMBtu порівняно з $11,9/MMBtu попереднього місяця.

8 листопада METI оголосило, що запаси СПГ для виробництва електроенергії в Японії станом на 5 листопада становили 2,37 млн тонн, що на 0,19 млн тонн більше, ніж минулого тижня.

Згідно з даними міністерства, у жовтні постачання СПГ в Японію зросли на 26,6% — до 1,19 млн тонн.

У жовтні постачання СПГ з Близького Сходу зросли на 12,2% — до 421 тис. тонн.

Крім того, постачання з росії впали на 4,6% — до 506 тис. тонн, тоді як постачання в США зросли на 175,2% — до 568 тис. тонн у жовтні. Дані не включають спот-обсягів.

2022 року Японія була найбільшим у світі імпортером СПГ, обігнавши Китай, але обидві країни отримали менше обсягів порівняно з роком раніше.

Проте цього року Китай обігнав Японію й став найбільшим світовим імпортером СПГ.

Імпорт природного газу Китаєм, включаючи трубопровідний газ і СПГ, зріс у жовтні приблизно до 8,79 млн тонн. Офіційних даних лише щодо імпорту СПГ поки що немає.

Протягом січня-вересня Японія імпортувала близько 48,9 млн тонн, що на 2,2 млн тонн менше порівняно з Китаєм, який імпортував 51,1 млн тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти